Waarom een scheidingswand maken met een dubbele laag gipsplaten?

Voor een scheidingswand met betere weerstand, een hogere toelaatbare hoogte, betere geluidsisolatie, hoger toelaatbare belasting en betere brandweerstand.

Betere weerstand

Hoe meer plaatlagen, des te sterker en steviger de wand. De wand wordt zo minder gevoelig voor de impact van schokken en stoten. De wand krijgt een "voller karakter" zonder de nadelen van een klassieke gemetste muur. Dit staat ons toe om extra gewicht per lopende meter wand te bevestigen. Kies je voor stootvaste platen zoals DuraGyp® en Habito® van Gyproc®, dan zal je wand op dit vlak nóg beter presteren.
(Raadpleeg onze Gyproc® Scheidingswanden brochure voor meer informatie)

 

Hogere toelaatbare hoogte

Als je kiest voor dubbele beplating zal de toegelaten wandhoogte verhogen, zowel voor voorzetwanden als voor scheidingswanden . De wand behoudt ook zijn stevigheid en stabiliteit.

(Raadpleeg onze brochures scheidingswanden en voorzetwanden voor meer informatie)

 

Betere geluidsisolatie

Lichte wanden baseren zich op het massa-veer-massa systeem waarbij de massa's aan de buitenzijde van zeer groot belang zijn. Hoe groter deze massa, des te beter de wand luchtgeluidisolatie zal voorzien en dus zal zorgen voor een betere akoestische isolatie tussen verschillende ruimtes. Aanbrengen van dubbele beplating zorgt in dit geval zekervoor een voordeel. Met het aanbrengen van een dubbele laag gipsplaten isoleert de wand 6 à 10 dB meer afhankelijk van het type plaat.

(Raadpleeg onze Gyproc® Scheidingswand brochure voor meer informatie)
 

Hogere toelaatbare belasting

Bij het ophangen van voorwerpen aan onze gipskartonplaten liggen de maximaal toelaatbare krachten hoger dan bij enkelvoudige beplating. Bovendien stijgt de maximale belasting per lopende meter wand. Je kan dus m.a.w. zwaardere voorwerpen gaan ophangen aan de wand. Voor optimale toelaatbare belasting raden we het gebruik van de Habito® gipsplaat aan, hieraan kan je zwaardere voorwerpen ophangen, zelfs zonder daarvoor pluggen te gebruiken.

(Raadpleeg onze Gyproc® Scheidingswanden brochure voor meer informatie)

 

Betere brandwerendheid

Afhankelijk van het type gipsplaat en aantal lagen kan een brandclassificatie tot EI 120 gehaald worden voor scheidings- en voorzetwanden.

(Raadpleeg onze brochure Brandwerende systemen voor meer informatie)

 

Raadpleeg voor meer informatie zeker de hierboven vermelde Gyproc® systeembrochures of bepaal via onze Gyproc® Systeemselector welk systeem het best bij jouw project past.