trainingcenters
Gyproc logo
logo Isover jpg

Gecertificeerd aannemer binnenisolatie van de buitenmuur 
Isoleren met ISOVER® & afwerken met Gyproc®

Voortaan kan u bij ons een opleiding volgen tot gecertificeerd aannemer binnenisolatie. Deze opleiding en het Saint-Gobain Training Center van Gyproc en ISOVER zijn erkend door het VEA. 
Deze opleiding kan interessant zijn voor u als aannemer aangezien particulieren de werken voor na-isolatie van de buitenmuren moeten laten uitvoeren door een gecertificeerd aannemer om recht te hebben op een premie.

Doelgroep

Aannemers, plaatsers, architecten 

Duur:

2 dagen (8:30-16:00)

Locatie: 

Kallo

Voorkennis:

1 maand relevante beroepservaring

Programma:

De opleiding bestaat uit 2 lesdagen waarin de theorie wordt gekoppeld aan onze technische knowhow. Bovendien wordt dit verder toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden door onze Gyproc-ISOVER-demonstrateurs.
 
Tijdens de eerste dag van de opleiding worden een aantal basisprincipes van de bouwfysica uitgelegd. Daarna wordt er uitgelegd hoe de binnenisolatiesystemen zijn opgebouwd. Vervolgens komt de inspectie en de analyse van de te isoleren muur en de detaillering aan bod.
 
meer info: https://www.energiesparen.be/binnenisolatie/aannemers
 
 

Examen: 

Op het einde van de 2e opleidingsdag legt u een schriftelijk examen af om het certificaat te behalen. Om te slagen moet u minstens 60% halen. U kan het examen 1 keer opnieuw afleggen. U kan maximaal 2 keer deelnemen aan het examen voordat u de opleiding opnieuw volledig moet volgen. 
 

 Certificaat:

De aannemer moet reeds beschikken over 1 maand relevante beroepservaring. Hiervoor moet hij een ondertekende verklaring op eer bezorgen aan het opleidingscentrum. Indien hij dit niet heeft, kan er geen certificaat afgeleverd worden. 

Alleen aannemers die een erkende opleiding volgen én slagen voor het examen kunnen een certificaat behalen.  Dit slaat op de naam van een persoon en wordt dus niet aan een bedrijf toegekend. Het certificaat blijft 7 jaar geldig en kan nadien via bijscholing verlengd worden. 

Aantal deelnemers: 10

Kostprijs: 250 euro

De factuur volgt na de inschrijving. Je zal dus nog niet moeten betalen bij de inschrijving.

Subsidies:

Constructiv

Het Training Center is erkend als opleidingscentrum door Constructiv, het opleidingsfonds van de bouwsector. Bedrijven en arbeiders van de sector (PC 124) kunnen 15 euro per uur per arbeider terugkrijgen als tussenkomst in het uurloon wanneer ze opleidingen volgen. 

Contacteer uw regionaal Constructiv-kantoor om uw aanvraag hiervoor in te dienen.

KMO-portefeuille 
Het Saint-Gobain Training Center-divisie Gyproc & ISOVER is erkend als dienstverlener voor de KMO-portefeuille met registratienummer DV.0220754

De KMO-portefeuille is een maatregel van De Vlaamse overheid waardoor u – als ondernemer – financiële steun krijgt voor het volgen van opleidingen door erkende dienstverleners.

Voor meer informatie over de KMO-portefeuille vindt u op deze website van de Vlaamse Overheid: http://www.vlaio.be/artikel/KMO-portefeuille-voor-ondernemers 

Indien u vragen heeft over de KMO-portefeuille kan u bellen naar 1700 of mail naar KMO-portefeuille@vlaanderen.be 

Maatregelen omtrent COVID-19

Wanneer je een opleiding komt volgen in ons Training Center, dien je akkoord te gaan met onderstaande maatregelen:

  • Ik vertoon geen symptomen van ziekte: hoesten en/of niezen en snuiten en/of zich zwak en ziek voelen en/of koorts.
  • Indien ik tijdens de opleiding symptomen krijg, zal ik dit onmiddellijk melden aan de trainer en de sessie verlaten.
  • Indien ik binnen de 4 dagen na het volgen van de training positief wordt getest op Corona of vermoedelijk Corona zou hebben, verwittig ik Gyproc® en ISOVER, zodat de organisatie de nodige extra maatregelen voor de andere cursisten kan nemen.
  • Ik heb geen familieleden en/of huisgenoten die in quarantaine zijn geplaatst i.v.m. mogelijke Corona-besmetting.
  • Ik ben geen persoon met verhoogde risico’s.
  • Ik respecteer gedurende de opleiding de regels m.b.t. hand- en hoesthygiëne.
  • Ik volg gedurende de opleiding de richtlijnen m.b.t. social distance (1,5m afstand houden).
  • Ik draag de persoonlijke beschermingsmiddelen gedurende de hele opleiding. Gyproc® en ISOVER voorzien voor jou een mondmasker en veiligheidshandschoenen.

Al deze richtlijnen van Gyproc® en ISOVER dienen strikt gevolgd te worden. Indien dit niet het geval is, kan de verantwoordelijke je vragen de site te verlaten. 

Gyproc® en ISOVER rekenen op de verantwoordelijkheidszin van iedereen die een opleiding komt volgen, en dus ook op jou!

Voel je je ziek ? Verwittig ons en kom niet naar de opleiding.

Je moet met bovenstaande maatregelen akkoord gaan op het moment van de inschrijving en voordat de opleiding van start gaat.

Graag inschrijven?

Via de knop hieronder kan u zich registreren!

Ik wil me inschrijven!