1. FAQ
  2. Doe-het-zelver
  3. Stap 4 - afwerking voorbereiden

Wat is de beste werkwijze om Gyproc® GypCoves (kooflijsten) tussen de muren en het plafond te plaatsen?

De Gyproc® kooflijsten worden best met Gyproc® Universeel gips gelijmd op een zuivere en droge ondergrond.

De Gyproc® kooflijsten worden best met Gyproc® Universeel gips gelijmd op een zuivere en droge ondergrond. Verwijder dus eerst oude verflagen, behang en lijmresten en maak alles goed schoon. Als de Gyproc® kooflijst op een verflaag moet gelijmd worden, maak deze dan eerst vochtig met een spons.

We raden aan eerst alle voegen van Gyproc® wanden en plafonds af te werken, alvorens de kooflijsten te plaatsen. Dit werkt handiger en laat een mooiere afwerking toe.

 Teken de onderzijde van de Gyproc® GypCove af op de muur met een smetlijn of een potlood (op 67 mm voor GypCove Mini 100 en op 85 mm voor GypCove Maxi 127) en sla een paar kleine spijkertjes op deze lijn. De kooflijsten kunnen hierop rusten tijdens het monteren.

Breng vervolgens het Gyproc® Universeel Gips aan op beide schuine zijden aan de achterkant van de kooflijst om ze vervolgens vast te kleven. De spijkertjes kunnen verwijderd worden na het uitharden van het Universeel gips. Vergeet niet Gyproc® Schilderprimer aan te brengen vooraleer je de Gyproc® kooflijsten gaat schilderen.